logo
 Podstrony Index380 Tapet na telefon komórkowy [240x320] [. jpg].rar.rarLola Montez autor obrazu Joseph Karl Stieler -.jpgWładysław Starewicz - Miłość czarna i biała (1928).jpgEsterka - autor obrazu Władysław Łuszczkiewicz.JPGWeekend - Swieta z Radkiem (2013).jpgMaria Aurora von Königsmarck.jpgMarianna Bielińska Lubomirska Denhoff.jpgMapa Oronteusa Finaeusa 1531r.jpgJak pobrać z Yo Tube.jpgTrufle czekoladowo - śliwkowe.JPG
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • radioaktywni.htw.pl
  • Blok waniliowy.jpg


    Blok waniliowy.jpg
    Rozmiar 20 KB

    BLOK WANILIOWY
    Składniki:
    · 200 g mleka w proszku (można dodać trochę więcej, by blok nie był zbyt luźny)
    · 100 g cukru
    · 1 opakowanie cukru waniliowego - 16 g
    · 75 g masła
    · pół szklanki wody
    · 200 g mieszanki bakaliowej (migdały, rodzynki, orzechy)
    · 50 g suszonego ananasa
    · 50 g suszonej papaji
    W garnuszku na niewielkim gazie rozpuścić masło, cukier, wodę, pod koniec dodając cukier waniliowy. Dokładnie wymieszać i odstawić do lekkiego przestudzenia. W osobnym naczyniu wymieszać mleko w proszku i bakalie, po czym powoli, mieszając, wlać rozpuszczoną zawartość garnuszka. Bardzo dokładnie wymieszać, wyłożyć
    do małej keksówki (wyłożonej uprzednio folią aluminiową). Przykryć folią od góry (by nie chłonęło zapachów) i wstawić do lodówki, najlepiej na 24 h.


  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • widocznie.pev.pl