logo
 Podstrony Index380 Tapet na telefon komórkowy [240x320] [. jpg].rar.rarLola Montez autor obrazu Joseph Karl Stieler -.jpgWładysław Starewicz - Miłość czarna i biała (1928).jpgEsterka - autor obrazu Władysław Łuszczkiewicz.JPGWeekend - Swieta z Radkiem (2013).jpgMaria Aurora von Königsmarck.jpgMarianna Bielińska Lubomirska Denhoff.jpgMapa Oronteusa Finaeusa 1531r.jpgJak pobrać z Yo Tube.jpgTrufle czekoladowo - śliwkowe.JPG
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • radioaktywni.htw.pl
  • Chałwa.jpg


    Chałwa.jpg
    Rozmiar 80 KB


    CHAŁWA 

    Składniki
    - 250 g masła roślinnego
    - 1/2 szklanki wody
    - 1/2 kg mleka w proszku
    - 2 szklanki cukru
    - 5 czubatych łyżek kakao
    - 5-6 paczek herbatników PETIT BUERE
    - 100 g orzeszków (najlepiej ziemnych)
    - ok. 100 g rodzynek
    - ew. aromat waniliowy (może też być rumowy) 1. Wodę, cukier, masło roślinne zagotować. 2. Mleko w proszku wymieszać w misce z kakao i ciągle mieszając wlewać wodę z masłem i cukrem.
    3. Dokładnie wymieszać na gładką, jednolitą masę, dodać bakalie oraz pokruszone herbatniki.
    4. Do długiej blaszki wyłożonej folią aluminiową przełożyć masę. Chłodzić w lodówce aż chałwa zastygnie.


  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • widocznie.pev.pl