logo
 Podstrony Index380 Tapet na telefon komórkowy [240x320] [. jpg].rar.rarLola Montez autor obrazu Joseph Karl Stieler -.jpgWładysław Starewicz - Miłość czarna i biała (1928).jpgEsterka - autor obrazu Władysław Łuszczkiewicz.JPGWeekend - Swieta z Radkiem (2013).jpgMaria Aurora von Königsmarck.jpgMarianna Bielińska Lubomirska Denhoff.jpgMapa Oronteusa Finaeusa 1531r.jpgJak pobrać z Yo Tube.jpgTrufle czekoladowo - śliwkowe.JPG
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • radioaktywni.htw.pl
  • Krakersowa pyszność.jpg


    Krakersowa pyszność.jpg
    Rozmiar 18 KB

    KRAKERSOWA PYSZNOŚĆ
    Składniki:
    2 opakowania krakersów
    3 żółtka
    1 szklanka cukru
    1 cukier waniliowy
    5 szklanek mleka
    1 szklanka mąki
    1 kostka masła
    2 torebki budyniu waniliowego
    1 puszka brzoskwiń

    Wykonanie:
    Połowę mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Resztę wymieszać z budyniem, mąką i żółtkami i wlać do gorącego mleka cały czas mieszając. Krem gotować kilka minut.
    Na dnie wyłożonej folią aluminiową blachy ułożyć krakersy. Wylać połowę kremu budyniowego. Rozłożyć osączone i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Przykryć pozostałym kremem. Na wierzchu ułożyć pozostałe krakersy. Schładzać kilka godzin.


  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • widocznie.pev.pl