logo
 Podstrony Index380 Tapet na telefon komórkowy [240x320] [. jpg].rar.rarLola Montez autor obrazu Joseph Karl Stieler -.jpgWładysław Starewicz - Miłość czarna i biała (1928).jpgEsterka - autor obrazu Władysław Łuszczkiewicz.JPGWeekend - Swieta z Radkiem (2013).jpgMaria Aurora von Königsmarck.jpgMarianna Bielińska Lubomirska Denhoff.jpgMapa Oronteusa Finaeusa 1531r.jpgJak pobrać z Yo Tube.jpgTrufle czekoladowo - śliwkowe.JPG
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • radioaktywni.htw.pl
  • Mazurek bez pieczenia.jpg


    Mazurek bez pieczenia.jpg
    Rozmiar 50 KB

    MAZUREK BEZ PIECZENIA
    Składniki:
    - 2 wafle
    - po 15 dag masła i dobrej margaryny
    - 25 dag cukru pudru
    - 3 jaja
    - 4 paczki herbatników
    - 10 dag orzechów
    - 10 dag rodzynków
    - 2-3 łyżki kakao
    - 1/2 tabliczki posiekanej czekolady (według mnie można nie dodawać)

    Jaja ubić z cukrem pudrem na parze (woda ma być gorąca , ale lepiej żeby się nie gotowała , wtedy masa powoli będzie się ogrzewać i nie skrystalizuje się na ściankach naczynia) , ostudzić. Masło z margaryną utrzeć , dodawać stopniowo masę jajeczną. Następnie dodawać zmielone herbatniki , kakao , rodzynki , zmielone lub posiekane orzechy , czekoladę i dobrze wymieszać. Masę równomiernie rozłożyć na waflu i przykryć drugim.

    Polewa:
    - 1/2 szkl. śmietany
    - 1 szkl. cukru
    - 4 łyżki kakao
    Śmietanę zagotować z cukrem i od czasu do czasu mieszając gotować 15 minut. Lekko przestudzić (ok. 10 minut) , dodać kakao i jeszcze ciepłą polewą posmarować ciasto. Podawać schłodzone , od razu po wyjęciu z lodówki.


  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • widocznie.pev.pl