logo
 Podstrony IndexColin Read - The Fear Factor; What Happens When Fear Grips Wall Street (2009).jpegLawrence G. McDonald - A Colossal Failure of Common Sense; The Inside Story of the Collapse of Lehman Brothers (2010).jpegLaura Penny - You Might Be a Zombie and Other Bad News; Shocking but Utterly True Facts (2005).jpegEdward H. Bonekemper III - Grant and Lee; Victorious American and Vanquished Virginian (2007).jpegBrian Yothers - The Romance of the Holy Land in American Travel Writing (2007).jpegSeth Grahame-Smith - Abraham Lincoln; Vampire Hunter (2010).jpegChristopher Morris - Becoming Southern; The Evolution of a Way of Life.jpegGdyby żył skończyłby właśnie 62 lata.jpegrurki z bitą śmietaną lub kremem.jpegHołd zmarłym w katastrofie lotniczej.jpeg
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • nomegusta.pev.pl
  • Miodzio.jpeg


    Miodzio.jpeg
    Rozmiar 51 KB
    Miodzio

    0.5 kg mąki
    15 dag margaryny
    2 jajka
    2-3 łyżki miodu sztucznego
    20 dag cukru
    2 łyżeczki sody oczyszczonej-płaskie
    paczkę korzeni do piernika-20 g
    Z podanych składników zagnieśc ciasto i podzielic na 3 części,każdą upiec osobna w 180C-15 min(jeżeli chcemy więcej warstw dodajemy1/3 składników na każdą warstwe i to samo robimy z kremem)Placki można przełożyc kremem karpatkowym ,grysikowym lub innym
    Krem grysikowy
    1 litr mleka
    12 łyżek kaszki mannej błyskawicznej
    20 dag cukru
    cukier waniliowy
    Kaszkę wsypac do mleka,dodac 2-3 łyżki oleju,cukry i po 10 min ugotowac ciągle mieszając.Po wystygnięciu ukręcic z kostką margaryny(25 dag)na puszystą masę i przełożyc placki.Wierzch popudrowac lub polukrowac.Można między kremy posmarowac dowolnym dżemem.Ja do ugotowanej gorącej kaszki wsypuje galaretę.
    Placek wstawic do lodówki i przykryc folią szybciej zmięknie.

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • widocznie.pev.pl