logo
 Podstrony Index380 Tapet na telefon komórkowy [240x320] [. jpg].rar.rarLola Montez autor obrazu Joseph Karl Stieler -.jpgWładysław Starewicz - Miłość czarna i biała (1928).jpgEsterka - autor obrazu Władysław Łuszczkiewicz.JPGWeekend - Swieta z Radkiem (2013).jpgMaria Aurora von Königsmarck.jpgMarianna Bielińska Lubomirska Denhoff.jpgMapa Oronteusa Finaeusa 1531r.jpgJak pobrać z Yo Tube.jpgTrufle czekoladowo - śliwkowe.JPG
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • radioaktywni.htw.pl
  • Torcik truflowy z orzechami.jpg


    Torcik truflowy z orzechami.jpg
    Rozmiar 53 KB

    TORCIK TRUFLOWY Z ORZECHAMI

    Składniki:
    • 400 g dobrej jakości ciemnej czekolady gorzkiej 70%, połamanej na kawałki
    • 284 ml śmietanki kremówki wysokoprocentowej np. 36% lub 48%, bardzo dobrze schłodzonej
    • 75 g niesolonego masła + dodatkowo do wysmarowania formy
    • 7 białek
    • 200 g orzechów pecan lub włoskich, posiekanych i zrumienionych na patelni
    • 5 łyżek kakao do posypania

    Wykonanie:
    W miseczce ustawionej nad gorącą, lekko gotującą się wodą rozpuścić czekoladę z masłem, dokładnie ostudzić.
    Ubić śmietankę na bardzo sztywną pianę, oddzielnie ubić białka na idealnie sztywną pianę, delikatnie razem wymieszać. Dodać 3 łyżki powstałej masy do rozpuszczonej i ostudzonej czekolady i wymieszać. Następnie wymieszać czekoladę z resztą masy oraz z orzechami.
    Wyłożyć masę do formy o średnicy 23 cm, wysmarowanej wcześniej masłem. Schłodzić przez noc.
    Bezpośrednio przed podaniem posypać truflę kakao.


  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • widocznie.pev.pl