![]() | Trzy krówki.jpg Rozmiar 18 KB |
TRZY KRÓWKI
Składniki:
Cukier puder
Cukier waniliowy
Cukier
Herbatniki
Margaryna
Mleko
Mąka pszenna
bita smietanka w proszku
masa krówkowa Bakalland
śmietanka 30%
Żółtko
Sposób przygotowania:
Herbatniki wykładamy na blachę. Smarujemy je masą krówkową (np. kajmak), pokrywając kolejną warstwą herbatników, którą za chwilę polewamy gorącą masą budyniową. Czekamy do jej ostygnięcia, po czym wykładamy na wierzch ubitą z cukrem pudrem i śmietaną w proszku śmietankę. Przykrywamy trzecią warstwą herbatników. Kolejny krok to ułożenie drugiej warstwy masy krówkowej i trzeciej warstwy herbatników. Całość można obsypać startą gorzką czekoladą lub oblać polewą czekoladową. Schłodzić w lodówce.